Preskoči na vsebino


VIII/5 Strmeli so nad njegovim naukom.

KRAS

 STRUNJANA    

MADONNA DI STRUGNANO

NOSTRO GIOIELLO ​


VIII/5                                                                                              28. 1. 2018

Strmeli so nad njegovim naukom.

Ed erano stupiti del suo insegnamento.

Mr/Mc 1,21-28

Samo nekaj minut za

sveto pismo

 

»Če hočemo poznati Jezusa – razloži papež Frančišek – imamo molitev, Svetega Duha; a je tudi Evangelij, ki ga je treba vedno imeti pri sebi, da bi vsak dan prebrali vsaj odlomek. Prosim vas, storite tole: vsak dan odlomek evangelija, majhen, tri minute, štiri, pet … in to deluje znotraj: edino tako spoznamo Jezusa. Preostalo bo naredil Sveti Duh. To je seme. Da seme vzklije in zraste, je delo Svetega Duha.«             (9. 1. 2017)

Solo alcuni minuti per la bibbia

“Per conoscere Gesù – spiega Papa Francesco - c’è la preghiera, lo Spirito Santo; ma c’è anche il Vangelo, che è da portare sempre con sé per leggerne un passo tutti i giorni: Per favore, fate questo: tutti i giorni un passo del Vangelo, piccolino, tre minuti, quattro, cinque… e questo lavora dentro. E’ l’unico modo di conoscere Gesù”. Poi “è lo Spirito Santo a fare il lavoro dopo. Questo è il seme. Chi fa germogliare e crescere il seme è lo Spirito Santo”.               (9-1-2017)

Svetniki tedna in mašni nameni / Intenzioni delle Ss. Messe

 

NE /DO      28

 

4. NEDELJA MED LETOM

QUARTA DOM. DEL TEMPO

 

 08.00

 10.00

 

 

PER I PARROCCHIANI  / ZA ŽUPLJANE

v dober namen

 

 

PO /LU       29

 

sv. Valerij, Julijan

 

18.00

 

+ Ana in Ivan in sin Anton Kapel

 

TO /MA      30

 

 

sv. Martina, Jacinta

 

 

18.00

 

+ Milan Smerdu (r. d.)

 

SR /ME      31

sv. Janez Bosko, Marcela

 

 08.00

 

 

v čast in po namenu MB

 

ČE /GI       1

 

 

sv. Brigita Irska,

 

18.00

 

+ FEDOR VALENTIN (osmina)

 

PE /VE      2

 

SVEČNICA /CANDELORA

Jezusovo darovanje

 

10.00

17.30 

 18.00

 

+ Antica in Stanko in Danica

ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA  

za zdravje družine Koželj in Černač

 

SO /SA      3

 

sv. Blaž, Oskar

 

18.00

 

+ Darjo Križman (obletnica))

 

NE /DO      4

 

5. NEDELJA MED LETOM

QUINTA DOM. DEL TEMPO

 

 08.00

 10.00

 

 

+ Frančiška Gubanec

ZA ŽUPLJANE /PER I PARROCCHIANI

 

* NEDELJA SVETEGA PISMA vabi, naj živimo z Bogom v družini. Pri srcu so nam družine birmancev, ki so za leto birme izročile svojim otrokom Sveto pismo. Tako s starši kot z birmanci smo se dogovorili, da bomo po vzoru kristjanov prvih časov to leto gradili na štirih stebrih. »Bili so stanovitni v nauku apostolov in v občestvu, v lomljenju kruha in v molitvah« (Apd 2,42). Geslo današnje nedelje svetega pisma je: »Kakor je svet ta, ki vas je poklical, bodite tudi sami sveti« (1Pt 1,15). Ponekod ta dan prirejajo »maraton svetega pisma«, v katerem si prizadevajo, da se celih 24 ur nepretrgoma vrstijo v branju Božje besede. Ne zaostajajmo, pač pa si prizadevajmo za »maraton življenja«, ki naj celotno življenje prepoji z Besedo.

* JEZUSOVO DAROVANJE V TEMPLJU – SVEČNICO praznujemo v petek, 2. februarja s sveto mašo in blagoslovom sveč ob 10. in 18. uri.

* BLAGOSOV GRLA s prošnjo naj nas dobri Bog obvaruje tudi vsakega drugega zla, bo s sveto mašo ob godu svetega Blaža v soboto, 3. februarja ob 18.00.

* DRUŽINE BIRMANCEV imajo srečanje v sredo, 31. januarja ob 19.00. Skupaj bomo odkrivali 'drugi steber' – občestvo, začenši z osnovo, ki je družina.

* JANUAR MESEC VERSKEGA TISKA vabi z zgovornim z geslom: »Kdor ne bere, ga pobere.«

* ROMARSKI DOM. Predvidena obnovitvena dela so pred začetkom. V nekaj tednih bo treba izprazniti dom, ki je zadnja tri poletja nudil oddih in duhovno svežino skupinam. Kdor bi potreboval jogi ali kaj drugega, se lahko oglasi in si postreže.

PAPEŽ FRANČIŠEK OBISKAL ČILE IN PERU

SVOJ MIR VAM DAM     /    ZDRUŽENI V UPANJU

 

TWEET 22 gen    Grazie a coloro che in molti modi e forme hanno accompagnato il mio pellegrinaggio in Cile e Perù specialmente con la preghiera.   

+++   

Hvala vsem, ki ste na mnogo načinov in oblik spremljali moje romanje v Čile in Peru, predvsem z molitvijo.   (22. 1. 2018)

► 23.1.2018.   La preghiera che purifica, fortifica e illumina il cammino è come il carburante del nostro viaggio verso la piena unità dei cristiani.  +++   Molitev, ki čisti, krepi in razsvetli pot, je kot gorivo na naši poti k polni edinosti kristjanov.

► 21.1.2018.   Oggi il Signore ti chiama a percorrere con Lui la città, la tua città. Ti chiama ad essere suo discepolo missionario.  +++   Danes te Gospod kliče, da skupaj z njim prehodiš mesto, tvoje mesto. Kliče te, da postaneš njegovg učenec misijonar.

► 21.1.2018.   Non perder tempo a mascherare il tuo cuore, riempi la tua vita di Spirito Santo!   +++   Ne izgubljaj čas z maskiranjem svojega srca. Napolni svoje življenje s Svetim Duhom.


 Župnija Strunjan                                          Strunjan 141, 6320 Portorož

T. 05-678.20.05                                              E: zupnija.strunjan@rkc.si

                                                                       http://zupnija-strunjan.rkc.si/

Bojan M. Ravbar, župnik                                bojanmiro@yahoo.com

T. 030 415 222.

Lokacija:
Print Friendly and PDF